wtorek, 22 lipca 2014

Pavlova z jagodami

Pamiętacie Pavlovą,, która znikła szybciej niż mrugnięcie? Tu małe przypomnienie.
Tu wersja z jagodami w najpiękniejszej postaci, śliczna i pękata.
A btw, długo mnie nie było, ale wszystko powolutku wraca do normy :)



Składniki:
  • 6 białek
  • 300 g cukru
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • łyżeczk soku z cytryny
  • 500 ml śmietany 36%
  • jagody
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno, dodać stopniowo cukier. Potem do masy dodać mąkę i sok z cytryny, wymieszać. Przygotować blachę i obrysować na niej talerz. Wyłożyć na to masę i piec w 150st. C przez 1.5h, aż będzie chrupka z zewnątrz i piankowa w środku.
Ubić śmietanę - ja u siebie dodałam na końcu trochę syropu kokosowego dla aromatu.
Wyłożyć ją na bezę, obsypać jagodami.








Smacznego :)

Brak komentarzy: