Tu wersja z jagodami w najpiękniejszej postaci, śliczna i pękata.
A btw, długo mnie nie było, ale wszystko powolutku wraca do normy :)
Składniki:
- 6 białek
- 300 g cukru
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- łyżeczk soku z cytryny
- 500 ml śmietany 36%
- jagody
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno, dodać stopniowo cukier. Potem do masy dodać mąkę i sok z cytryny, wymieszać. Przygotować blachę i obrysować na niej talerz. Wyłożyć na to masę i piec w 150st. C przez 1.5h, aż będzie chrupka z zewnątrz i piankowa w środku.
Ubić śmietanę - ja u siebie dodałam na końcu trochę syropu kokosowego dla aromatu.
Wyłożyć ją na bezę, obsypać jagodami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz